Juriu

Dr. Diana Loreta Păun

Dr. Diana Păun este Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale. Este medic primar endocrinolog, conferențiar universitar Disciplina Endocrinologie – Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București și a fost manager al Institutului Național de Endocrinologie ”C.I. Parhon” din 2006 până în 2015. A finalizat masteratul în ”Managementul Sănătății Publice și al Serviciilor de Sănătate”, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București.

Dr. Diana Păun este doctor în medicină – specialitatea endocrinologie, la UMF ”Carol Davila” București.

 

Cătălina Poiană

Absolventă a Facultății de Medicină, UMF ”Carol Davila” din București, Profesor Dr. Cătălina Poiană este Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București și Membru Corespondent al Academiei de științe Medicale din România.

Dr. Poiană este șefa Disciplinei de Endocrinologie C. I. Parhon și Prorector cu probleme de Învățământ Postuniversitar la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

Este Președintele ales al Societății Române de Endocrinologie, Membru fondator și Vice-Președinte al Asociației pentru Studiul Tumorilor Neuruoendocrine din România, precum și membră a numeroase Societăți Stiințifice Internaționale de profil.

Domeniile de expertiză sunt: osteoporoza, menopauza, îmbătrânirea și tumorile endocrine. Dr. Poiană are peste 25 de ani de experiență în domeniul învățământului superior medical și a cercetării medicale, și este autor a peste 250 de publicații în reviste consacrate în domeniu, atât la nivel național, cât și internațional.

în semn de recunoaștere pentru întreaga sa activitate, Profesor Dr. Cătălina Poiană a primit recent înalta distincție ”American College of Endocrinology International Clinician Award”.

Dr. Cătălina Poiană este extrem de implicată și susține activitatea asociațiilor de pacienți, considerând că în sistemul sanitar este importantă perspectiva pacienților și comunicarea medic-pacient.

 

Dr. Vasile Cepoi

Dr. Vasile Cepoi este președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate. Este preocupat de calitatea din sistemul medical și siguranța pacienților și încearcă să aducă o schimbare de mentalitate în instituțiile medicale.

A fost succesiv Preşedinte – Director General al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi (2001 – 2003, 2004 -2005); secretar de stat în Ministerul Sănătăţii (2003-2004); director general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (2005-2008); ministru al Sănătății (mai-octombrie 2012).

Dr. Cepoi este medic primar medicină internă, cu competență în dializă, este doctor în Științe Medicale, Disciplina Nefrologie – Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr.T. Popa” Iași

 

Florentina Furtunescu

Florentina Furtunescu este medic primar de sănătate publică și management, conferențiar universitar în cadrul Disciplinei ”Sănătate Publică și Management”, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București.

De-a lungul carierei sale în domeniul sănătății publice a deținut mai multe funcții în cadrul Ministerului Sănătății (director general al Autorității de Sănătate Publică, Șef serviciu l Unității de Politici Publice) și a lucrat in proiecte internaționale și naționale vizând probleme de sănătate publică pentru grupuri vulnerabile, sau aspecte privind echitatea în sănătate, accesul la tratament sau managementuț serviciilor de sănătate. A condus sau a fost parte în numeroase echipe de cercetare vizând ameliorarea unor aspecte din sistemul de sănătate sau definirea de politici publice în domeniul sănătății.

La nivel academic desfășoară activități de cercetare și învățământ de nivel universitar și postuniversitar în domeniul sănătății publice și al managementului serviciilor de sănătate (politici de sănătate, evaluarea stării de sănătate, organizarea și finanțarea sistemelor de sănătate, evaluarea tehnologiilor medicale etc)

Este foarte prezentă în activitatea Asociației Române de Sănătate Publică și Management Sanitar, unde deține funcția de vicepreședinte și se implică în nenumărate activități care urmăresc o mai bună reglementare a sistemului de sănătate, calitatea îngrijirilor medicale și siguranța pacienților.

 

Prof. dr. Alexandru Rafila

Prof. dr. Alexandru Rafila este președintele Societăţii Române de Microbiologie şi consilier personal onorific pentru sănătate publică al ministrului Sănătății. Prof. dr. Rafila a fost ales anul acesta membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Este profesor în disciplina Microbiologie la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Bals, în cadrul UMF “Carol Davila”.  A fost Secretar de Stat pentru asistenta medicală și sănătate publică şi a condus Institutul de Sănătate Publică Bucureşti.

Medic primar în specialităţile Medicină de Laborator şi Sănătate Publică şi Management Sanitar, dr. Rafila are o impresionantă activitate didactică şi publicistică, semnând 14 cărţi şi tratate ca autor principal şi peste 100 de lucrări in extenso și rezumat, în calitate de autor principal sau coautor.

 

Carmen Mazilu

Doina Carmen Mazilu este președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) – filiala municipiului Bucureşti, din 2008. Sub coordonarea dumneaei, Ordinul Asistenţilor Bucureşti a înfiintat în 2010 Centrul Român pentru Asistenţă Medicală și Moșit Bazate pe Dovezi, prin care s-a afiliat Institutului Joanna Briggs din Australia. Carmen Mazilu este, de asemenea, cadru universitar la UMF “Carol Davila”, Facultatea de Moașe și Asistenţi Medicali. De peste 30 de ani lucrează ca asistent medical în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă.

 

Dr. Florin Chirculescu

Florin Chirculescu este medic chirurg și scriitor de SF, fiind cunoscut din ambele sale ipostaze. Este medic chirurg, specializat în Chirugie Toracică, șef de compartiment la Spitalul Universitar din București. Este cunoscut ca un vocal susținător al profesiei de medic din postura de președinte al Sindicatului Medicilor ”Dr. Ioan Cantacuzino”.

Ca scriitor, a debutat cu proză scurtă în anul 1993, în revista sf JSF. A câștigat Premiul pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow din 1995, după care Marele Premiu al Editurii Nemira din 1997 pentru romanul “Să mă tai cu tăișul bisturiului tau, scrise Josephine”, tipărit la aceeași editură.

 

Adrian Grecu

Adrian Grecu coordonează, în compania Mylan, regiunea South-East Europe – din care face parte şi România. Din această poziție, el conduce operațiunile companiei într-un număr de 11 pieţe – România, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Slovenia, Macedonia, Muntenegru, Croaţia, Albania, Kosovo, Bosnia & Herţegovina.

De asemenea, el este și președintele Asociației Productorilor de Medicamente Generice din România.

Adrian are o expertiză vastă și diversificată în cadrul industriei farmaceutice, bazată pe aproape 20 de ani de experiență la nivel local, regional și internațional.

Experiența sa operațională complexă a început în vânzări, extinzându-se în marketing comercial, pentru a trece apoi în segmentul financiar. Adrian Grecu a evoluat astfel de la analist la director financiar regional, și, ulterior, de la director comercial la director general, pentru ca în iulie 2018 să preia funcţia de Head of South-East Europe Area.

Și-a început cariera în industria farmaceutică din poziția de analist financiar pentru România și Bulgaria în cadrul companiei Eli Lilly. A ocupat apoi un rol regional de Planificare Financiară pentru Europa Centrală și de Est în cadrul aceleiași companii, fiind responsabil de toate aspectele planificării financiare și a proceselor de analiză pentru o regiune diversă cu aproape 20 de țări și vânzări în valoare de aproximativ 300 de milioane de dolari, operațiunile desfășurându-se de la sediul din Viena al companiei.

Adrian Grecu s-a alăturat Abbott Laboratories în 2003, în calitate de Director Financiar și a deținut funcții de conducere în diferite divizii naționale și internaționale ale companiei înainte de a prelua rolul de Director General în 2011.

Adrian Grecu este licențiat în Fizică și Chimie, în cadrul Universității București și deține un MBA bilingv (engleză/spaniolă) cu specializarea Management General (IESE) de la Institutul de Studii Superioare ale Întreprinderii din cadrul Universității din Navarra.